Yogavakantie in de Cévennes!

La Douce France….we weten hoe dat voelt!

……………    2022

 

Héérlijk ontspannen in het warme Zuiden…In de ochtend yoga, do-in en Qi-gong lessen…. ’s Avonds lezingen, shiatsu massage…
Verder genieten van het kleine, rustige dorpje Nant, op 20 km van la Cavalerie, net onder Millau (bekend van de hoogste brug in Europa) en gelegen in de groene vallei, naast het ruige plateau van Larzac ( 900m): een wilde streek, weinig bevolkt met prachtige vergezichten, mooie wandelwegen, kleine oude dorpjes, ruïnes van de Katharen in de buurt (o.a la Couvertoirade- erg toeristisch). Vele wandelwegen (GR routes), en kleine dorpjes o.a. Roquefort, met zijn ondergrondse grotten voor het maken van de beroemde schapenkaas en de Boeddhistische tempel van Lerab Ling (hier gaan we zeker een rondleiding krijgen). Het beroemde plateau Du Larzac is vlakbij. Verder naar het Zuiden is het prachtige Lac Du Salagou.
La Cavalerie ligt op de weg van Millau naar Montpellier.Nant is het dorpje dat 20 km richting Cevennes ligt. We huizen in een erg mooie Chambres ‘d Hotes aan een riviertje. Rondom het huis zorgen bomen voor heerlijk verkoelend groen! Op 3 km ligt de bron, en op 2 km kunnen we zwemmen in de rivier ‘la Dourbie’.

                                    

Gite met terras beneden én boven bij 2 slaapkamers, voorkant met de chambres d’hotes,  gezicht vanaf een  terrasje in Nant

Maaltijden
Héérlijk vers bereide bio gerechten door chef-kok Mieke Vervecken, bekend om haar verfijnde en feestelijke gerechten die eenieder aanspreken: macro’s, veggies en vegan. Bijzondere aandacht gaat naar de lokale keuken en naar verfrissende drankjes en desserten.

Leraars: Jan Vervecken, Marcella Ghijsen en Mieke Vervecken-Pieters

Programma

Aankomst op zaterdag vanaf 14.00, vertrek: zaterdag na het ontbijt.
Een zomers buffet staat klaar vanaf 18.00 uur.

 

Onze groep in 2017, en een maaltijd: polenta met pesto van hazelnoten en basilicum, en kroketje van zwarte rijst met humous, rodebiet schijfjes, wortelpikkel, komkommer en gefermenteerde jonge rode spitskool

Zondag tot vrijdag
7.00 – 8.00: Do-in, stretching, chanten, Qi-gong e.a.
vanaf 8.00: ontbijt
9.00- 10.00: Jokaho of andere yogales.
Theepauze
10.20 – 11.30: Asana’s, corrigerende zachte oefeningen e.a.

Op dinsdag is er markt in Nant, en na de ochtendyoga en het ontbijt trekken we ernaartoe. Eerst nog een Tai chi les op het gras aan de rivier, daarna naar de markt: vele mooie ambachten: juwelen, kleding, aardewerk, boeken en voor de liefhebbers: schapenkaasjes en ander vegan lekkers

Lunch: buffet vanaf 12.30.
Daarna vrije tijd: relaxen, wandelen, lezen, …

Diner om 19.00. Wijn, bier zijn verkrijgbaar in onze bar.

Avondactiviteit: 20.30- 21.00: Yoga, shiatsu-les of lezing, een avond zang, en na 21.00: storytelling, en muziekimprovisatie….Enkele avonden in de week zijn en muziekoptredens in Nant en een dansavond

Lezingen:  mogelijke onderwerpen
• Yin yang raadsels.
• Maak jezelf sterker: Hoe ademen je gezondheid en energie verbetert
• Het geheugen: en hoe een sterk zenuwstelsel ons geluk mee bepaald
• Onze kinderen: hoe voeden en opvoeden in tijden van i-pads en televisie
• Trainen voor marathon, triatlon, 10 Miles: geleidelijk opbouwen, hoe doe je dat best. Breng gerust je fiets/mountainbike mee, er zijn prachtige wegen om te trainen!

Diner om 19.00 uur.
Avondactiviteit: 20.30- 21.00: Yoga, shiatsu-les of lezing, een avond zang, en na 21.00: storytelling, en muziekimprovisatie…..

Waarom deze streek? : Het dorpje ‘Nant’ ligt nog omringt door bossen; Het is er zalig warm, maar ook koel onder de bomen en bij het riviertje. Nant heeft een mooi dorpspleintje met leuke Franse terrasjes! Een boeiende streek, ruige natuur met wilde orchideeën, weinig bevolkt, schapenboeren, en met een interessante geschiedenis. Verder: makkelijk te bereiken met de auto, met de TGV (Brussel- Millau of Montpellier ).

          

Slaapkamer, salon met open haard, grasveld achteraan, slaapkamer met terras, nog een slaapkamer, en het veld vooraan

Kosten: verblijf 1 week, alle lessen, thee en water ganse dag:
• 2- persoonskamer: 650 euro pp   (**600 euro pp: Bij volledige betaling voor 1 mei )
• 3- persoonskamer: 550 euro pp   (** 500 euro pp: Bij volledige betaling voor 1 mei)
• 4- persoonskamer: 490 pp  (**450 euro pp: Bij volledige betaling voor 1 mei)
• Eigen tent in de tuin: 450 pp  (** 410 euro pp: Bij volledige betaling voor 1 mei) Wij hebben een aantal matrassen ter beschikking
• Eenpersoonskamer: 800 euro per week , in het hotel vlakbij: reserveer snel! (** 750 euro: Bij volledige betaling voor 1 mei)

  • Le Pigeonnier is een romantisch plekje voor 2 personen met eigen badkamer: kosten zijn 700 euro pp (** 650 euro pp: Bij volledige betaling voor 1 mei)
  • Kinderkorting (tot 14 jaar) voor tentslapers of bij de kamer van de ouders: 350 euro. Baby’s met zelfverzorging gratis, in de kamers met de ouders.
    De kamers zijn voorzien van lakens. Er is een douchekamer (tenten), en 3 badkamers (te delen).

Het aantal plaatsen is beperkt tot 14 deelnemers!
** Bij vooraf inschrijving en volledige betaling voor 1 mei gelden een mooie kortingen  (Niet verenigbaar met andere kortingen)

Hoe er naartoe met de auto?
Wij doen de tocht op 2 dagen en zoeken onderweg naar een camping of B&B om te overnachten. De eerste dag 4 tot 5 uur rijden (’s avonds in een zwembad of meertje duiken als verfrissing!) en de volgende dag de rest. Zo werd ook de tocht ernaartoe heel ontspannen. Wij gaan met Pasen de route verkennen en geven je graag vrijblijvend advies over onderweg kamperen of adressen waar je een overnachting kan boeken. Wel tijdig reserveren, want erg populair!

Hoe ernaartoe met de trein?
De TGV tot Millau en dan verder met de bus (ongeveer 20 km) of taxi. Of met de TGV tot Montpellier en dan de bus tot La Cavalerie. tegen kleine vergoeding halen we jou daar op. Met de bus:  Eurolines, Flixbus, taxistop of meerijden tegen vergoeding kan ook een mogelijkheid zijn. Op de website van BlaBlacar kan je ook autodelen. Wie voor mei een trein ticket koopt, kan goedkope tickets op de kop tikken! Verleden jaar hebben sommigen een nachtje overnacht in Montpellier, mooie uitstap gemaakt en rustig de vollende dag de bus genomen naar La Cavalerie.

Inschrijven?
Per telefoon (+32 3 309 17 02) of mail: (info@denatuurlijkekookschool.be, en door het storten van een voorschot van 100 euro pp.

Meer info?
• De streek: www.tourisme-larzac.com
• De Tempeliers: http://www.tourisme-aveyron.com/nl/ontdekken/onvermijdelijk/tempeliers-hospitaalridders.php
• http://www.tempeliers.be

        

Qi gong in de ochtendzon,  couscouscake maken met de kinderen?,  in de keuken, handoplegging, samen workshop koken  buiten onder de bomen

De Loire rivier in Tours… wij zijn met Pasen onderweg gestopt aan de Loire in Orleans, op de terugweg in Tours…. héérlijk  ‘slow reizen’… we geven jou allerlei tips voor overnachtingen