Covid19: Wij nemen ook de nodige veiligheidsmaatregelen. Neem daarom eerst contact op met het secretariaat (Mieke) via mail. 

Okido yoga trainingsweek 

18 juli – 23 juli 2021  (zondag 15u. – vrijdag 17u.)

Ben je op zoek naar meer dynamiek en harmonie in je lichaam en je geest? Geef jezelf dan deze week cadeau, ervaar je eigen levenskracht en creativiteit.
Een unieke kans voor lichaamstherapeuten, yoga-leraren en andere geïnteresseerden om een dieper inzicht te krijgen in het integreren van verschillende disciplines.

                                                       

Okido yoga, opgericht door Masahiro Oki Sensei, is een allesomvattende en moderne versie van de klassieke yoga gecombineerd met de tradities uit de Japanse Zen. Onze aandacht gaat niet alleen naar yogahoudingen. We zoeken naar een meer ‘holistische’ aanpak: evenwicht tussen voeding, ademhaling, beweging, mind-heart, en interactie met medemensen.

Op een intensieve maar aangename manier doorbreek je je dagelijkse routine, zowel op fysiek als mentaal vlak, waardoor een hernieuwde creatieve bron wordt aangesproken en je meer innerlijke rust ervaart. Vanuit hervonden kracht voel je meer zelf verantwoordelijkheid en een harmonieuze verbondenheid met anderen.

 ~tomoko2 2021  Gastlerares tijdens deze yogaweek is Tomoko Mori. Zij heeft een eigen okido yogaschool in Londen, VK, en is mededocent aan de okido yoga lerarenopleiding in Laren (NL).Tomoko Mori en Mieke Pieters en Jan Vervecken hebben in de Dojo in Mishima (JP) samen gestudeerd, getraind en gewerkt. Deze ervaringen hebben hun levens grondig veranderd: een zoektocht naar innerlijke ontwikkeling, rust en mededogen, dat gepaard gaat met flexibiliteit en een zeer dynamisch leven. Beiden, elk op eigen wijze hebben deze levensvisie sedert 1980 uitgedragen in hun dagelijks leven en hun werk.

Yoga: Wellness? Of mag het wat meer zijn?

“De 3 sleutels voor het beoefenen van yoga zijn: een natuurlijk lichaam, een natuurlijke, open geest, en juiste ademhaling. En als belangrijk motto: forceer nooit, verkwist niets, maar ga rustig voort” ~ Oki sensei

Voor het opwekken van levensenergie -ook KI genoemd- is beweging noodzakelijk. Niet alle beweging is heilzaam: wel het bewegen vanuit een natuurlijk en evenwichtig lichaam. De corrigerende yoga die Tomoko Mori zelf verder ontwikkelde geeft het lichaam kans om zelf zijn balans te ervaren en te bestendigen.

Dit trainingsprogramma versoepelt je lichaam zodat ook emotionele stagnaties zich oplossen, wat een diepe rust, zelfvertrouwen en innerlijke kracht voortbrengt.
Dit trainingsprogramma is teamwork, waarbij de som van leraren en medewerkers onze energie doet bewegen, daar waar wij het niet verwachten. Diepe inzichten , ontspanning en een gevoel van vrijheid zullen je verder begeleiden.

        Tomoko correctie2   Tomoko correctie1 

Reacties

Een verslag van een okido yogaweek zomer vind je op www.okidoyoga.org.uk

Reacties van deelnemers yogaweek zomer: klik hier.

Programma   (Kan aangepast worden)

7.00 – 8.00 uur :

 • Ochtendoefeningen met do-in, chanten, meridiaanoefeningen, stretching en qi-gong.

8.00 uur: Ontbijt

9.00 – 12.00 uur : (met korte pauze)

 • Jokaho : zuiveringsoefeningen
 • Pranayama : ademhalings-oefeningen of Asana’s: yoga houdingen. Telkens worden de nodige correcties aangeleerd om deze beweging juist uit te voeren. Enkele onderwerpen die aan bod komen: Strekking vanuit je innerlijk, Integratie van hara en zachtheid, Innerlijk invoelen: de basis van correctieoefeningen.
 • o.a. Kyokaho : versterken van je hara en dynamisch spel

12.00 uur: Lunch

15.00 – 16.00 uur :

 • Kyokaho of haraversterkende oefeningen

16.15 – 18.00 uur:

 • Les met Annemie Celens

18.00 uur: Diner

20.00 – 21.30 uur :

 • Ontspanning: verwen jezelf, en maak samen lekkere en gezonde sushi of lekker zoets; uitwisselen van gembercompressen of gemberoliemassage; zingen of dansen, wandelen, moxa en shiatsu.

Praktisch

Aankomst : zondag vanaf 14.00 uur. de les begint om 15.00
Vertrek: vrijdag 17.00 uur.

Kosten:

 • 525 euro, volpension en alle lessen inbegrepen op basis van de mooie slaapzaal (4-pers), of (je eigen) tent, eenpersoonskamer:  + € 75
 • 495 euro, bij volledige betaling voor 1 juni
 • 465 euro voor uw partner bij betaling voor 1 juni
 • ZONDER OVERNACHTING € 450.00

–> Info en inschrijven, klik hier

Team

Leraars:  Jan Vervecken en anderen

Organisator: Mieke Vervecken-Pieters

buiten 3 vrouwen   IMG_3551   janenmiekeProvence-2013-7368   zomer 2005e