Covid19: Wij nemen ook de nodige veiligheidsmaatregelen. Neem daarom eerst contact op met het secretariaat (Mieke) via mail. 

Omwille van Covid19 kan Tomoko dit jaar niet lesgeven, volgend jaar weer!

Okido yoga trainingsweek 

18 juli – 23 juli 2021  (zondag 15u. – vrijdag 17u.)

Ben je op zoek naar meer dynamiek en harmonie in je lichaam en je geest? Geef jezelf dan deze week cadeau, ervaar je eigen levenskracht en creativiteit.
Een unieke kans voor lichaamstherapeuten, yoga-leraren en andere geïnteresseerden om een dieper inzicht te krijgen in het integreren van verschillende disciplines.

                                                       

Okido yoga, opgericht door Masahiro Oki Sensei, is een allesomvattende en moderne versie van de klassieke yoga gecombineerd met de tradities uit de Japanse Zen. Onze aandacht gaat niet alleen naar yogahoudingen. We zoeken naar een meer ‘holistische’ aanpak: evenwicht tussen voeding, ademhaling, beweging, mind-heart, en interactie met medemensen.

Op een intensieve maar aangename manier doorbreek je je dagelijkse routine, zowel op fysiek als mentaal vlak, waardoor een hernieuwde creatieve bron wordt aangesproken en je meer innerlijke rust ervaart. Vanuit hervonden kracht voel je meer zelf verantwoordelijkheid en een harmonieuze verbondenheid met anderen.

Veel aandacht voor het versterken van je immuniteit. Aandacht om onze longen (ademhalingsoefeningen) en onze darmen (medicinale drankjes e.a.) te versterken. En om onze angstgevoelens te beheersen.

Jan Vervecken (1949) behoort tot de pioniergeneratie van een gezonde leefwijze. Studeerde vanaf 1975 macrobiotiek, shiatsu en Oosterse geneeswijze in Antwerpen, Boston (USA) en Zwitserland. Hij studeerde in 1983 één jaar Okido Yoga in Mishima (Japan). In 1989 startte Jan de Internationale Shiatsu School, waar hij nog steeds directeur is. Jan was 12 jaar stafleraar aan The International School of Shiatsu in Kiental (Zwitserland) tot 2013. Hij geeft les aan jongeren op school ‘Body & Spirit’. Op zijn 65ste is hij begonnen aan triatlon training en begeleid hij sporters en liefhebbers. Hij is gekend om zijn integriteit en inzicht, en zijn zachte aanpak als leraar en Shiatsu therapeut.

Frank Vinke (1957) : ik woon  en werk in Amsterdam als shiatsu therapeut en yogaleraar. Ik geef graag een afwisselend programma:  zuiveringsoefeningen, versterkende oefeningen en corrigerende oefeningen. Ook de bekende Makko Ho meridiaan-strekkingen van Masunaga en de correcties hierop, de dertien liggende Masunaga, allerlei zuiveringsoefeningen voor de rug, correcties voor ingewanden en versterking daarvan, spelenderwijs oefeningen om samen te doen. Verder de zes nekwervelcorrectie-oefeningen en de  correcties  voor de lendenwervels. Ik ben ook geschoold in aikido, traditionele zwaardkunst en andere krijgskunsten en kan ook daar veel leuke oefeningen uit halen. Voor meer info: kijk op mijn website www.frankvinke.nl.

Erika Ceulemans (1971)

En een bijzondere les TAIKO met Patricia Schellekens

Yoga: Wellness? Of mag het wat meer zijn?

“De 3 sleutels voor het beoefenen van yoga zijn: een natuurlijk lichaam, een natuurlijke, open geest, en juiste ademhaling. En als belangrijk motto: forceer nooit, verkwist niets, maar ga rustig voort” ~ Oki sensei

Dit trainingsprogramma versoepelt je lichaam zodat ook emotionele stagnaties zich oplossen, wat een diepe rust, zelfvertrouwen en innerlijke kracht voortbrengt.
Dit trainingsprogramma is teamwork, waarbij de som van leraren en medewerkers onze energie doet bewegen, daar waar wij het niet verwachten. Diepe inzichten , ontspanning en een gevoel van vrijheid zullen je verder begeleiden.

        Tomoko correctie2   Tomoko correctie1 

Reacties

Een verslag van een okido yogaweek zomer vind je op www.okidoyoga.org.uk

Reacties van deelnemers yogaweek zomer: klik hier.

Programma   (Kan aangepast worden)

7.00 – 8.00 uur :

 • Ochtendoefeningen met do-in, chanten, meridiaanoefeningen, stretching en qi-gong.

8.00 uur: Ontbijt

9.00 – 12.00 uur : (met korte pauze)

 • Jokaho : zuiveringsoefeningen
 • Pranayama : ademhalings-oefeningen of Asana’s: yoga houdingen. Telkens worden de nodige correcties aangeleerd om deze beweging juist uit te voeren. Enkele onderwerpen die aan bod komen: Strekking vanuit je innerlijk, Integratie van hara en zachtheid, Innerlijk invoelen: de basis van correctieoefeningen.
 • o.a. Kyokaho : versterken van je hara en dynamisch spel

12.00 uur: Lunch

15.00 – 16.00 uur :

 • Kyokaho of haraversterkende oefeningen

16.15 – 18.00 uur:

 • Filosofie of kookworkshop met Mieke Vervecken

18.00 uur: Diner

20.00 – 21.30 uur :

 • Ontspanning: verwen jezelf, en maak samen lekkere en gezonde sushi of lekker zoets; uitwisselen van gembercompressen of gemberoliemassage; zingen of dansen, wandelen, moxa en shiatsu.

Praktisch

Aankomst : zondag vanaf 14.00 uur. de les begint om 15.00
Vertrek: vrijdag 17.00 uur.

Kosten:

 • 525 euro, volpension en alle lessen inbegrepen op basis van de mooie slaapzaal (4-pers), of (je eigen) tent, eenpersoonskamer:  + € 75
 • 495 euro, bij volledige betaling voor 1 juni
 • 465 euro voor uw partner bij betaling voor 1 juni
 • ZONDER OVERNACHTING € 450.00
 • Per dag: 100 euro (alleen de eerste 3 dagen mogelijk)

–> Info en inschrijven, klik hier

Team

Leraars:  Jan Vervecken, Frank Vinke, Mieke Vervecken en anderen

Organisator: Mieke Vervecken-Pieters

buiten 3 vrouwen   IMG_3551

zomer 2005e