THE WORK:   Relaties

12 – 14 juni 2020

Met Aafke Satyananda Heuvink

Alles in ons leven draait om relaties: de relaties met vrienden, familie, collega’s en onszelf. In relaties zoeken we vaak naar verbondenheid, maar ook naar erkenning, waardering en liefde.

Wanneer we jong zijn, ontvouwt het leven zich spontaan. We leren spelenderwijs lopen, praten, ons creatief uiten, blokken bouwen en radslagen maken. We doen er niet ons best voor – het gebeurt simpelweg, op grond van aangeboren innerlijke impulsen.

De volwassenen in ons leven geven ons er regelmatig applaus en complimentjes voor. Door dit in wezen onschuldige gedrag, raken we langzaamaan verslaafd aan hun goedkeuring en waardering. Zo verdwijnt het besef dat we goed zijn van onszelf. Het gevolg is dat we buiten onszelf op zoek gaan naar de liefde en de waardering van de anderen, en dat we daardoor steeds minder goed in staat zijn om onszelf te waarderen en van onszelf te houden.

Door te varen op de bevestiging van ander, vervangen we ons eigen innerlijke kompas. We gaan naar onszelf kijken door de spiegel van de buitenwereld. We gaan uit verbinding met onszelf.  We kijken hoe de anderen op ons reageren, we checken hun reacties, we leggen hun woorden en hun blikken langs de meetlat. Krijgen we geen bevestiging, liefde of waardering, dan voelen we ons afgewezen, in de steek gelaten of miskend.

Omdat we vergeten dat we de ander in al onze onschuld als kompas zijn gaan gebruiken, raken we het contact met onszelf kwijt. We zijn ervan overtuigd dat het aan de ander ligt, en we proberen de ander duidelijk te maken dat er iets op het gebied van liefde en waardering ontbreekt. Daarmee hopen we dat de ander zal veranderen, en dat onze pijn daardoor zal verdwijnen.

Geeft de ander ons dan nog steeds niet wat we denken nodig te hebben, dan raken we in een vicieuze cirkel en voelen we ons ongelukkig, kwaad of vol verwijten, die ook naar binnen kunnen slaan, waardoor we onszelf niet goed genoeg vinden.

We gaan dit weekend onderzoeken hoe we van ons eigen innerlijke pad af raken, en hoe we weer in contact kunnen komen met onze eigen liefdevolle natuur. Daardoor kan jouw innerlijke wijsheid weer ontwaken, waardoor helderheid naar boven komt en je weer spontaan liefde, eigenliefde en zelfwaardering gaat ervaren.

Byron Katie heeft er een prachtig boek over geschreven: “Ik heb je liefde nodig, is dat waar?” Het is een prachtig voorproefje voor dit weekend (en het is niet verplicht om het te lezen).

Meer info over The Work vind je op de website van Aafke Satyananda Heuvink: www.living-heart.nl, of op www.thework.com. Er zijn interviews en vele boeiende youtube video’s.

Vrijdag: 20.00- 21.30: Inloopavond The Work van Katie Byron, open voor iedereen. Beperkt aantal plaatsen, vooraf inschrijven:

Lesuren van het weekend:

zaterdag:  9.30: ontvangst met thee

  • 10.00 – 12.00: les
  • 12.00: lunch
  • 14.30 – 17.30: les

zondag:

  • 9.00 – 12.00
  • 12.00: lunch
  • 13.30 – 16.30: les

Wie? Aafke S. Heuvink is een erkende facilitator, opgeleid door Katie Byron. Meer info: www.living-heart.nl

Waar?: Eco- Dojo, Oude Baan 104 te 2390 Westmalle, België

Overnachten: kan in onze slaapzaal, pipowagen of een prive kamer: vraag de info

Cursuskosten:

  • 220 euro: 2 dagen les en de lunch inbegrepen. 195 euro bij volledige betaling voor 1 mei. Extra diner op zaterdag: + 12 euro
  • Inloopavond op vrijdag: 5 euro, gratis voor wie het weekend volgt.

Info en Inschrijvingen: click ‘contact’ op  de website van 
‘Internationale Shiatsu School’       www.issshiatsu.be