Wekelijkse kooklessen op dinsdagavond

Nieuw! Meer achtergrondinfo  en evenveel lekkers koken!

Wat heb je nodig om gezond en lekker te koken?  Je hebt een basiskennis nodig van alle basisingrediënten en je moet kennis hebben van de vele verschillende kookstijlen. Vanaf dit najaar zullen we in de avondlessen stap voor stap  deze info meegeven. Lijkt dat jou saai? Neen hoor want daarbij gaan we ook rijkelijk koken! Onze recepten zijn eenvoudig en praktisch….daar zit onze 45-jarige ervaring voor iets tussen!

Vanaf 2 oktober 2018 starten onze nieuwe reeks dinsdagavondkooklessen…. kom ook naar onze OPEN DEUR op zondag 30 september!

Reeks 1: 2, 9, en 16 oktober 2018

Les 1 op 2 oktober: ‘De mediterane keuken‘: zomers genieten met veelkleurige spaghetti in een romige pesto saus en granaatappelpitjes. Frisse vlindersalade met olijven en gemarineerde tofu. Bruchetta, Salade Nicoise met mock tonijn, polenta met erwtjes en fritjes van polenta. Een frissen muntthee warm of koud met eventueel gembersap

Les 2 op 9 oktober: ‘Snel, lekker en gezond’ Hoe organiseer je je koken zodat je altijd iets lekkers bij de hand hebt. Kan je diepvriezen of drogen? Hoe zit dat met vacuümtrekken en pasteuriseren en pekelen? We bereiden 5 basisgerechten waar je minstens nog drie variatiegerechten mee kan bereiden. Enkele vragen 15 minuten bereidingstijd, anderen slecht 5 minuten.

Les 3 op 16 oktober:  ‘Barbecue, (veggie!) marinade, quinoabrood‘, enz…Nog net warm genoeg voor een herfstige barbecue! We maken ook jam met seizoensfruit en chia zaad, frisse drankjes met fruit en kruiden, koude schotel met variatie aan groenten, fruit, noten en aburage tofu… en we barbecuen op het terras in onze tuin!!! Deze les start wat vroeger: om 19.00, vele ingrediënten zijn al voorbereid, zodat we snel ook kunnen tafelen

Klik hier voor meer info

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *