De kunst van het aanraken.

Shiatsu betekent in het Japans ‘vingerdruk’. In deze oosterse massagetechniek werkt men namelijk met druk van de duim, en ervaren beoefenaars ook met druk van de handpalmen, duimen, ellebogen, knieën en voeten. Aanraken is de essentie van shiatsu: een ondersteunende hand in tijden van stress of pijn helpt altijd bij herstel.

Provence-2013-7196 Provence-2013-7186 Provence-2013-7099 Provence-2013-7164 Provence-2013-7096

Wat shiatsu voor je doet:

– verlicht hoofdpijn
– verhelpt rugpijn en andere rugproblemen
– reguleert de spijsvertering
– verbetert de bloedcirculatie
– verhoogt de weerstand van het lichaam
– reinigt de weefsels
– versoepelt het lichaam
– gaat vermoeidheid tegen
– helpt tegen stress
– ondersteunt je persoonlijke ontwikkeling

Hoe werkt het?

Shiatsu werkt in op de energiestroom in het lichaam, die ‘ki’ (Japans) of ‘chi’ (Chinees) wordt genoemd. Deze ‘ki’ stroomt langs kanalen in het lichaam die we ‘meridianen’ noemen. Door het toepassen van druk- en strektechnieken, kan de beoefenaar de ‘ki’ revitaliseren in die delen van het lichaam waar de energiestroom gestagneerd is: waar spanning zit, treedt ontspanning op en de zwakke zones worden gestimuleerd.
Door de aanwezige lichaamsenergie in balans te brengen wordt de zelfgenezende kracht van het lichaam geactiveerd. Gevolg: ziektesymptomen op lichamelijk en emotioneel gebied verdwijnen gedeeltelijk of volledig en men ervaart een verhoogd gevoel van welzijn in lichaam, geest en ziel.

Waarom shiatsu?

Shiatsu is een belangrijke ondersteuning in je zoektocht en evolutie naar een natuurlijker levenswijze, zowel voor de ‘gever’ als voor de ‘ontvanger’. De opleiding is voor iedereen die zichzelf wil ontwikkelen op persoonlijk vlak en voor wie uiteindelijk voltijds of deeltijds als shiatsubeoefenaar werkzaam wil zijn. Je unieke kwaliteiten komen meer naar de oppervlakte door de techniek die aangeleerd wordt tijdens de lessen en door inzichten in een gezonde en positieve levensstijl.

Kennismaken met shiatsu?

Dat kan tijdens een gratis info en demonstratiesessie.
Kijk op onze agenda voor de komende data.