Sausje, lekker, snel en gezond

Snel, lekker en gezond op salades, gestoomde of geblancheerde groenten, granen of (met minder vocht) als broodbeleg. Ook lekker in een bonen of notensalade.

Ingredienten:

* 1 sjalot, fijn gehakt

* 1 El witte amandelpasta

* sap van 1/2 appelsien of 5 El water

* 1 kl rijstmalt

* snuifje zout

1 kl citroendap

Materiaal:  suribachi en surikoji, of een mortier en pestel

Werkwijze: plet de sjalot samen met het zout en de amandelpasta. Voeg daarna de rest toe en roeren

Voila, klaar in enkele minuten en overhéérlijk. En je kan er allerlei lekkere variaties mee maken.

Dit sausje kan je één dag bewaren, niet langer, gewoon omdat deze verse ingrediënten  langzaam gaan fermenteren; Dit is levend voedsel, en snel klaar. geen vulstoffen, gen stabilisatoren, geen dikmakers, geen kleur-geur of smaakstoffen……………..

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *