Recept: yin en yang aardappelen

Aardappelen zijn rijk aan koolhydraten en ook aan de yinne kant. Daarom gebruiken we ons yin-yang-‘kompas’ om balans te creëren en de smaak te verfijnen.

Ingrediënten voor 4 personen:

* 6 tot 8 medium aardappelen, gewassen en gehalveerd

* water om in te koken + zout

* olijfolie

* lookshoyu

Bereiding:

* Doe de aardappelen in een pot met water totdat ze onder staan en voeg ruim zout toe (2 tl)

* Laat koken totdat ze bijna gaar zijn.

* Giet het water af in de gootsteen.

* Laat afkoelen, liefst totdat ze flink koud zijn (bewaar ze in de koelkast)

* Frituur ze in olie tot ze goudbruin zien

* Besprenkel met lookshoyu

Opmerking: lookshoyu is makkelijk te maken. Leg 8 teentjes knoflook in 500 ml shoyu en laat 3 tot 4 weken staan. De lookshoyu is dan klaar voor gebruik. Voeg shoyu toe wanneer deze leeggeraakt. Je kan deze hoeveelheid wel 9 maanden gebruiken! Voor glutenvrij gebruik je tamari ipv shoyu.

Door aardappelen op deze wijze te bereiden neem je het extreme yin weg: eerst koken in water, daarna afkoelen, vervolgens frituren en op smaak brengen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *