Recept: appelbeignets

Een lekkernij tijdens feestjes. Ik gebruik graag boekweitbloem voor dit recept, voor een rijkelijke winterse toets.

Ingrediënten voor 4 personen:

* 4 appelen, het klokhuis verwijderd en in 2 cm dikke schijfjes gesneden. Gebruik bij voorkeur zure of zoetzure appelen

* frituurolie

Deeg

* ½ kop boekweitmeel

* snufje zout

* ¼ kop maizena

* ¼ kop witte speltbloem

* 1 flesje bier, ijskoud gekoeld

* 2 el plantaardige olie

* Optioneel: een ei, losgeklopt

* Optioneel: boekweitvlokken om rond het deeg te doen

* Versiering: een lepel appeldiksap en enkele druppels jenever en een vers groen wasabi-bladje

Bereiding:

* bereid de appelen voor

* maak het deeg: meng eerst de droge ingrediënten, doe er vervolgens de andere ingrediënten bij en meng goed.

Het deeg moet vlot van de lepel vallen.

* verwarm de oven tot 180° C.

* Wentel de appelschijfjes in het deeg en (optioneel) wentel ze in de boekweitvlokken. Frituur ze tot goudbruin.

* Serveer op een schotel met de versiering

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *