Recept: appelbeignets
Een lekkernij tijdens feestjes. Ik gebruik graag boekweitbloem voor dit recept, voor een rijkelijke winterse toets.
Ingrediënten voor 4 personen:
* 4 appelen, het klokhuis verwijderd en in 2 cm dikke schijfjes gesneden. Gebruik bij voorkeur zure of zoetzure appelen
* frituurolie
Deeg
* ½ kop boekweitmeel
* snufje zout
* ¼ kop maizena
* ¼ kop witte speltbloem
* 1 flesje bier, ijskoud gekoeld
* 2 el plantaardige olie
* Optioneel: een ei, losgeklopt
* Optioneel: boekweitvlokken om rond het deeg te doen
* Versiering: een lepel appeldiksap en enkele druppels jenever en een vers groen wasabi-bladje
Bereiding:
* bereid de appelen voor
* maak het deeg: meng eerst de droge ingrediënten, doe er vervolgens de andere ingrediënten bij en meng goed.
Het deeg moet vlot van de lepel vallen.
* verwarm de oven tot 180° C.
* Wentel de appelschijfjes in het deeg en (optioneel) wentel ze in de boekweitvlokken. Frituur ze tot goudbruin.
* Serveer op een schotel met de versiering
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!