Recept: pompoenovenschotel

Kies een goede soort pompoen: een kabocha of hokkaido pompoen. Dit is een volwaardige maaltijd. Ik serveer er graag een lichte soep bij en een geperste salade.

Tijd om klaar te maken: 15 minuten en dan nog 40′ in de oven, voorverwarmd op 180°.

pompoenovenscjotel

Voor 6 personen

Ingrediënten:
* 1 middelgrote pompoen
* 3 koppen gekookte quinoa ( of een andere restje gekookt graan)
* prei: wit en groen, in 1/2 cm.gesneden: 3 koppen
* 2El. olijfolie
* zout
* nootmuskaat
* 2 El. witte amandelpasta
* 1 kop rijstmelk
* 2 kl. kuzu, of aan ander bindmiddel zoals maizena

Bereidingswijze:
– snij de hoed van de pompoen, en doe de pitten eruit
– was en snij de prei
– sauteer de prei (wit en groen) 3 min., voeg zout en flink wat nootmuskaat toe
– meng quinoa, prei, amandelpasta en rijstmelk
– indien te vloeibaar, kook even op met kuzu
– vul de pompoen
– in de oven…. En genieten

P.S. Voor een romiger smaak: voeg olijfolie toe. Voor een sterkere smaak: voeg een pakje instant dashi poeder toe.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *