Mais-appelgebak zonder suiker of zuivel

Een gemakkelijk en snel recept, zonder suiker of zuivel.

appelgebak

Ingrediënten:

– 250 gr. tarwebloem (80%)
– 200 gr. polenta (maïsgriesmeel)
– 100 ml. zonnebloem- of maïsolie
– appelsap
– 100 gr. krenten of rozijnen
– snufje zout
– vanille
– eventueel wijnsteenpoeder – volg aanwijzigingen op het pakje
– 2 appels in blokjes gesneden

Bereiding:

– meng eerst alle droge ingrediënten
– doe er voorzichtig de olie doorheen, niet kneden
– doe genoeg appelsap erbij tot je een dik pannekoekendeeg hebt
– spatel de appelstukjes erdoorheen
– olie een bakvorm in en doe het beslag erin
– 30 à 40 min. bakken in een voorverwarmde oven op 200-220°

Opmerking: lekker met een sausje van amandelmelk, ingedikt met kuzu/maïzena en op smaak gebracht met vanille en rijststroop.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *