Nieuw! Meer achtergrondinfo  en evenveel lekkers koken!

Wat heb je nodig om gezond en lekker te koken?  Je hebt een basiskennis nodig van alle basisingrediënten en je moet kennis hebben van de vele verschillende kookstijlen. Vanaf dit najaar zullen we in de avondlessen stap voor stap  deze info meegeven. Lijkt dat jou saai? Neen hoor want daarbij gaan we ook rijkelijk koken! Onze recepten zijn eenvoudig en praktisch….daar zit onze 45-jarige ervaring voor iets tussen!

Reeks 1: Een Nieuwe start vol inspiratie!   6, 20 en 27 februari 2018

  • 6 februari  ’Breng wat nieuws in je menu’s’: Veggie, gevulde aardappel met rooktofu of makreel, boekweitsalade, 2-kleurenmousse van pompoen en broccoli met sesam, sushi groentenrol met nori en gemarineerde radijsjes, artistieke salade met geroosterde cashewnootjes, gegrilde wintergroenten met dressing van tuinkruiden.
  • 20 februari:   Stevige soepen uit vele landen, haverkoekjes en appelflappen. Rodebietensoep met haverroom (Rusland), bloemkoolsoep met cashewnootjes,  5 minuten erwtensoep met korriander of selder, verwarmende  erwtensoep met gerookte tempeh (Kempen), kliswortel bouillon (Japan), haverkoekjes (slecht 10’ werk), appelflappen met bosbessensaus
  • 27 februari : De lente in aantocht:  gerechten volgen nog

Reeks 2: De lente komt eraan! : 6, 13 en 20 maart  2018  …gerechten volgen nog

  • 6 maart:
  • 13 maart:
  • 20 maart:

Reeks 3: 17 en 24 april 2018

Reeks 4: 15, 22 en 29 mei 2018

Theorie en achtergrondinformatie

  • Je voorraadkast: hoe opzetten, wat en hoeveel
  • Basisingredienten om te bewaren en gezonde smaak te geven
  • Tips om je keuken te (her)organiseren
  • Geen koele kelder? Geen nood: graag er een in je yuin!
  • Snijtechnieken: een bron van creativiteit en presentatie
  • Gezonde fermentatieproducten
  • Gezonde bewaarmethodes
  • Voedesel goed verteerbaaar maken: hoe doe je dat

      

Cadeautje geven of iemand inspireren?

Kosten: 35 euro per les, incl. thee en maaltijd
Per reeks: 90 euro voor reeks van 3 lessen . De 2 feestlessen kosten 35 euro of 60 euro voor 2 lessen

Geef een reeks cadeau aan een nieuweling en krijg 20 euro korting op jou les(sen).
Kom een eten: een volledige maaltijd incl drank (thee, water of granenkoffie): 15 euro pp
Tijdstip: dinsdagavond van 19.30-22.00 u
Locatie: Eco-lescentrum, Oude baan 104 te Westmalle
Leraar: Mieke Vervecken-Pieters

Alle lessen zijn inclusief maaltijd (of breng eventueel je lunchbox mee) en thee.

Inschrijven: vooraf inschrijven per mail info@denatuurlijkekookschool.be of telefonisch 03/307 17 02 is noodzakelijk, tot volzet en ten laatste 4 dagen voor de cursus begint.
Voorschot: 10 euro
voor België: rekening 789-5227885-88 van I.S.S., Oude baan 104, 2390 Westmalle
voor Nederland: RABO-bank Reusel rekening NL32RABO0143 4571 44 van I.S.S., Jan Vervecken
Internationaal IBAN: BE56 7895 2278 8588 BIC: GKCCBEBB
met vermelding van ‘Koken met de Chef’ + datum
Volledige betaling ten laatste bij aanvang van de eerste les