Nieuw! Meer achtergrondinfo  en evenveel lekkers koken!

Wat heb je nodig om gezond en lekker te koken?  Je hebt een basiskennis nodig van alle basisingrediënten en je moet kennis hebben van de vele verschillende kookstijlen. Snel en lekker… ook gezonde smoothies en gezond zoet rijkelijk koken! Onze recepten zijn eenvoudig en praktisch….daar zit onze 49-jarige ervaring voor iets tussen!

  • zie onder voor de lessen
  • Privékooklessen: hier zijn nog enkele mogelijkheden: mail ons
  • Er zijn nog de studiedagen, de themadagen en de weekends: kijk op de website of mail ons

 

      

Reeks 1: 8, 15 en 22 oktober  2019

Les 1: 8 oktober: ‘De mediterane keuken‘: zomers genieten met veelkleurige spaghetti in een romige pesto saus en granaatappelpitjes. Frisse vlindersalade met olijven en gemarineerde tofu. Bruchetta, Salade Nicoise met mock tonijn, polenta met erwtjes en fritjes van polenta. Een frissen muntthee warm of koud met eventueel gembersap

 

Les 2:  15 oktober: ‘Snel, lekker en gezond’  Hoe organiseer je je koken zodat je altijd iets lekkers bij de hand hebt. Kan je diepvriezen of drogen? Hoe zit dat met vacuümtrekken en pasteuriseren en pekelen? We bereiden 5 basisgerechten waar je minstens nog drie variatiegerechten mee kan bereiden. Enkele vragen 15 minuten bereidingstijd, anderen slecht 5 minuten.   Heb je deze les al gevolgd? Wel, ontdek dan de laatste nieuwtjes om snel en lekker te koken!

 

Les 3 22 oktober: ‘Barbecue, (veggie!) marinade,  quinoabrood‘, enz…Nog net warm genoeg voor een herfstige barbecue! We maken ook jam met seizoensfruit en chia zaad, frisse drankjes met fruit en kruiden, koude schotel met variatie aan groenten, fruit, noten en aburage tofu… en we barbecueën op het terras in onze tuin!!! Deze les start wat vroeger: om 19.00, vele ingrediënten zijn  al voorbereid, zodat we snel ook kunnen tafelen. Ik heb dit jaar ook het héérlijke Indiaanse maisbrood ontdekt! Niet alleen lekker, maar ook snel klaar en glutenvrij!

 

Reeks 2  12, 19 en  26 november 2019 

Les 1: 12 november: Lekker zonder vlees of zuivel (2012)
Kan jij lekker koken zonder vlees? Ben je tevreden met een veggieburger?, Lekker natuurlijk, maar je kan zoveel meer: tofu gerechten met kleur en punch, Portugese bonensalade, veggie broodbeleg, daarbij serveren we knapperige gestoomde salade met pitjes. Een dessert warme appelmoes, wortelsap en walnootjes! Organiseer je koken en WIN TIJD: Je kookt 1 boongerecht en maakt er de volgende dagen volgende van: een soep, een stoofschotel, een broodbeleg of een veggieburger!

 

Les 2: 19 november: Verwarm jezelf met soepen uit verschillende landen…Soepen maken is snel en gevarieerd koken!

Erwtensoep met gerookte tempeh en broodkorstjes (of glutenvrije variant. Verwarmende misosoep. Russiche rodebietensoep: ‘Borsjtsj’. Knolseldersoep met aardappel of zoete aardappel. Snelklaar bonensoep met prei, tofu en korriander. Japanse kliswortelsoep met shiitake gefrituurde mochi, citroen en shiso. En we sluiten af met een verwarmende gemberthee

 

Les 3: 26 november: Ovengerechten en taarten!  En hoe de koude tot je vriend maken!

Witloof in de oven met gerookte tempeh of (niet veggi: gerookte wilde zalm). Gegrilde aardperen met een kruidige pompoen/cashew saus. Super veggie lasagne: met alleen maar groenten en lekkere saus! Hoe van restjes groenten een ovenschotel maken: hoe maak je een lekkere, en toch licht verteerbare saus!  Tarte tatin: zo klaar, en je kan deze ook in een pan bakken! Fruittaart met notenroomsaus en vanilla. Theorie rond energier: koude en warmte: hoe je lichaam aanpassen aan de omgeving op een natuurlijke, gezonde wijze!

 

Reeks 3: op dinsdag 10 en 17 december: FEESTEN!  max 8 personen aan onze eettafel!

10 december: een BUFFET maken met 12 gerechten waar je zelf aan kan schuiven: hoe voorbereiden, hoe tijd winnen, welke hulp heb je nodig, welke drank serveer je

17 december: Koken op een vuurtje aan tafel: NABEMONO, niks is zo verwarmend als samen koken aan tafel. Bovendien vraagt het niet zoveel werk. Goed vooruit plannen en voor een afwasser zorgen!

 

Cadeautje geven of iemand inspireren?

Kosten: 35 euro per les, incl. thee en maaltijd
Per reeks: 90 euro voor reeks van 3 lessen . (of 60 euro voor de laatste 2 feestkooklessen)

Geef een reeks cadeau aan een nieuweling en krijg 20 euro korting op jou les(sen).
Kom een eten: een volledige maaltijd incl drank (thee, water of granenkoffie): 15 euro pp
Tijdstip: dinsdagavond van 19.30-22.00 u
Locatie: Eco-lescentrum, Oude baan 104 te Westmalle
Leraar: Mieke Vervecken-Pieters

Alle lessen zijn inclusief maaltijd (of breng eventueel je lunchbox mee) en thee.

Inschrijven: vooraf inschrijven per mail info@denatuurlijkekookschool.be of telefonisch 03/307 17 02 is noodzakelijk, tot volzet en ten laatste 4 dagen voor de cursus begint.
Voorschot: 10 euro
voor België: rekening 789-5227885-88 van I.S.S., Oude baan 104, 2390 Westmalle
voor Nederland: RABO-bank Reusel rekening NL32RABO0143 4571 44 van I.S.S., Jan Vervecken
Internationaal IBAN: BE56 7895 2278 8588 BIC: GKCCBEBB
met vermelding van ‘Koken met de Chef’ + datum
Volledige betaling ten laatste bij aanvang van de eerste les