Nieuw! Meer achtergrondinfo  en evenveel lekkers koken!

Wat heb je nodig om gezond en lekker te koken?  Je hebt een basiskennis nodig van alle basisingrediënten en je moet kennis hebben van de vele verschillende kookstijlen. Snel en lekker… ook gezonde smoothies en gezond zoet rijkelijk koken! Onze recepten zijn eenvoudig en praktisch….daar zit onze 45-jarige ervaring voor iets tussen!

Vanaf 2 oktober 2018 starten onze nieuwe reeks dinsdagavondkooklessen…. kom ook naar onze OPEN DEUR op zondag 30 september!

Reeks 1: 2, 9, en 16 oktober 2018

Les 1 op 2 oktober: ‘De mediterane keuken‘: zomers genieten met veelkleurige spaghetti in een romige pesto saus en granaatappelpitjes. Frisse vlindersalade met olijven en gemarineerde tofu. Bruchetta, Salade Nicoise met mock tonijn, polenta met erwtjes en fritjes van polenta. Een frissen muntthee warm of koud met eventueel gembersap

Les 2 op 9 oktober: ‘Snel, lekker en gezond’ Hoe organiseer je je koken zodat je altijd iets lekkers bij de hand hebt. Kan je diepvriezen of drogen? Hoe zit dat met vacuümtrekken en pasteuriseren en pekelen? We bereiden 5 basisgerechten waar je minstens nog drie variatiegerechten mee kan bereiden. Enkele vragen 15 minuten bereidingstijd, anderen slecht 5 minuten.

Les 3 op 16 oktober:  ‘Barbecue, (veggie!) marinade, quinoabrood‘, enz…Nog net warm genoeg voor een herfstige barbecue! We maken ook jam met seizoensfruit en chia zaad, frisse drankjes met fruit en kruiden, koude schotel met variatie aan groenten, fruit, noten en aburage tofu… en we barbecuen op het terras in onze tuin!!! Deze les start wat vroeger: om 19.00, vele ingrediënten zijn al voorbereid, zodat we snel ook kunnen tafelen

Reeks 2: 13, 20 en 27 november 2018: onderwerpen volgen later

Reeks 3:11 en 18 december 2018: 2 bijzondere Feestelijke lessen:  onderwerpen volgen later

Theorie en achtergrondinformatie

  • Je voorraadkast: hoe opzetten, wat en hoeveel
  • Basisingredienten om te bewaren en gezonde smaak te geven
  • Tips om je keuken te (her)organiseren
  • Geen koele kelder? Geen nood: graag er een in je yuin!
  • Snijtechnieken: een bron van creativiteit en presentatie
  • Gezonde fermentatieproducten
  • Gezonde bewaarmethodes
  • Voedesel goed verteerbaaar maken: hoe doe je dat

 

      

Cadeautje geven of iemand inspireren?

Kosten: 35 euro per les, incl. thee en maaltijd
Per reeks: 90 euro voor reeks van 3 lessen . (of 60 euro voor de laatste 2 feestkooklessen)

Geef een reeks cadeau aan een nieuweling en krijg 20 euro korting op jou les(sen).
Kom een eten: een volledige maaltijd incl drank (thee, water of granenkoffie): 15 euro pp
Tijdstip: dinsdagavond van 19.30-22.00 u
Locatie: Eco-lescentrum, Oude baan 104 te Westmalle
Leraar: Mieke Vervecken-Pieters

Alle lessen zijn inclusief maaltijd (of breng eventueel je lunchbox mee) en thee.

Inschrijven: vooraf inschrijven per mail info@denatuurlijkekookschool.be of telefonisch 03/307 17 02 is noodzakelijk, tot volzet en ten laatste 4 dagen voor de cursus begint.
Voorschot: 10 euro
voor België: rekening 789-5227885-88 van I.S.S., Oude baan 104, 2390 Westmalle
voor Nederland: RABO-bank Reusel rekening NL32RABO0143 4571 44 van I.S.S., Jan Vervecken
Internationaal IBAN: BE56 7895 2278 8588 BIC: GKCCBEBB
met vermelding van ‘Koken met de Chef’ + datum
Volledige betaling ten laatste bij aanvang van de eerste les