Nieuw! Meer achtergrondinfo  en evenveel lekkers koken!

Wat heb je nodig om gezond en lekker te koken?  Je hebt een basiskennis nodig van alle basisingrediënten en je moet kennis hebben van de vele verschillende kookstijlen. Snel en lekker… ook gezonde smoothies en gezond zoet rijkelijk koken! Onze recepten zijn eenvoudig en praktisch….daar zit onze 45-jarige ervaring voor iets tussen!

 

Reeks 4: 15, 22 en 29 mei 2018

Les 1: 15 mei: Tempura van asperge en bosui, fijne veggie boullion vol mineralen, gezonde smoothies, en een overheerlijke lasagne: all vegan en glutenvrij (dus allemaal groentjes!) met béchamelsaus en korstje (en dat zonder zuivel!). Zomerse salade met gemarineerde vruchten, hazelnootjes en een zoetzure saus

 Les 2: 22 mei: Zomers koken met wraps, taco’s en sausjes.(Bloemkoolroomsaus/groenekruidensaus/korriandermayonnaise) Frisse maaltijdsalades en pittige soepjes. Een picknickmand, en wat neem je mee voor onderweg op reis: makkelijk, knapperig, en ook lekker zoets.

Les 3: 29 mei: Barbecue, marinade voor een veggie barbecue quinoabrood, enz… jam met aardbeien en chia zaad, frisse drankjes met fruit en kruiden, koude schotel met variatie aan groenten, fruit, noten en aburage tofu… en we barbecuen op het terras in onze tuin!!! Deze les start wat vroeger: om 19.00, vele ingrediënten zijn  al voorbereid, zodat we snel ook kunnen tafelen…. Breng wat vrienden mee!

Theorie en achtergrondinformatie

  • Je voorraadkast: hoe opzetten, wat en hoeveel
  • Basisingredienten om te bewaren en gezonde smaak te geven
  • Tips om je keuken te (her)organiseren
  • Geen koele kelder? Geen nood: graag er een in je yuin!
  • Snijtechnieken: een bron van creativiteit en presentatie
  • Gezonde fermentatieproducten
  • Gezonde bewaarmethodes
  • Voedesel goed verteerbaaar maken: hoe doe je dat

      

Cadeautje geven of iemand inspireren?

Kosten: 35 euro per les, incl. thee en maaltijd
Per reeks: 90 euro voor reeks van 3 lessen .

Geef een reeks cadeau aan een nieuweling en krijg 20 euro korting op jou les(sen).
Kom een eten: een volledige maaltijd incl drank (thee, water of granenkoffie): 15 euro pp
Tijdstip: dinsdagavond van 19.30-22.00 u
Locatie: Eco-lescentrum, Oude baan 104 te Westmalle
Leraar: Mieke Vervecken-Pieters

Alle lessen zijn inclusief maaltijd (of breng eventueel je lunchbox mee) en thee.

Inschrijven: vooraf inschrijven per mail info@denatuurlijkekookschool.be of telefonisch 03/307 17 02 is noodzakelijk, tot volzet en ten laatste 4 dagen voor de cursus begint.
Voorschot: 10 euro
voor België: rekening 789-5227885-88 van I.S.S., Oude baan 104, 2390 Westmalle
voor Nederland: RABO-bank Reusel rekening NL32RABO0143 4571 44 van I.S.S., Jan Vervecken
Internationaal IBAN: BE56 7895 2278 8588 BIC: GKCCBEBB
met vermelding van ‘Koken met de Chef’ + datum
Volledige betaling ten laatste bij aanvang van de eerste les