Nieuw! Meer achtergrondinfo  en evenveel lekkers koken!

Wat heb je nodig om gezond en lekker te koken?  Je hebt een basiskennis nodig van alle basisingrediënten en je moet kennis hebben van de vele verschillende kookstijlen. Vanaf dit najaar zullen we in de avondlessen stap voor stap  deze info meegeven. Lijkt dat jou saai? Neen hoor want daarbij gaan we ook rijkelijk koken! Onze recepten zijn eenvoudig en praktisch….daar zit onze 45-jarige ervaring voor iets tussen!

Reeks 1: Zuiders nazinderen! Snel en lekker koken: 3 – 10 en 24 oktober 2017

 • 3 oktober: La Douce France: we maken gerechten met een vleugje lavendel: rode quinoa, salade van courgette en nootjes met lavendel, stoofpotje van peren abrikozen en kruiden, gegrilde groenten met sausje van cashew en rode biet, tarte tatin, muntdrankje,
 • 10 oktober: De Spaanse keuken: Paellia: del Monte e Mare, ook de vegan variant, FOODBALL: het befaamde restaurant in Barcelona heeft herlijk kroketjes, we geven hun receptgeheimpjes, Salade met gefermenteerde groenten, en een pittige pimentsaus, churros, maar dan zonder al het vet en de suiker. En een suiker-zuiverlvrij dessertje met gekarameliseerde amabdelnootjes
 • 24 oktober: De Italiaanse keuken: Een vegan minestrone, de Milanese risotto, pesto op verschillende wijze: met hazelnootjes, en met andere kruiden dan basilicum, Gestoomde groeten met groene erwtjessaus en munt, dulce’s: dadelpralientjes en een zuivelvrije pannacotta

Reeks 2: Fermenteren kan je leren: 7 – 14 en 21 november 2017

 • 7 november: 5 soorten pikkelbereidingen: hoe, waarom en hoe bewaren en presenteren. Verder een winterse maaltijdsoep om op krachten te komen en een gefermenteerd dessertje, dat je zal verbazen!
 • 14 november: maak je eigen natto en tempeh. Bereidingen met tempeh en natto voor herfst en winder: stoofpotje, gefrituurd en in een shiitake dasshi sausje, winterse misosoep. Een groentenlasagne met tempeh en witte saus.
 • 21 november: maak je eigen amasake. Lekker zoete bereidingen met amasake en andere gezonde zoetstoffen. Koekjes en puddingen om je lippen af te likken, appelstrudel. Glaceertechniek zonder suiker.

Reeks 3: Feestkeuken!: 5 – 12 december 2017

 • 5 december: Een groenten-fruit en zeegroenten BUFFETmet 4- kleurige en pittige sausjes. Je kan deze 8 bereidingen goed vooraf bereiden en mooi presenteren in schalen op een buffet. Naast een Indische rijstschotel serveren we een pittige rode bonengerecht, 5 groentebereidingen en appelgebak (ook glutenvrij) met topping
 • 12 december: Een feestmenu met traditioneel Vlaamse gerechten: Tomatensoep met balletjes, petatenstoep (met gewone of zoete petatten, Kroketje van zoete gierst, Vegan vol au vent met gefrituurde tofu en champignons, frisse groentekrans met rode bonenhumous, rijstepap met gouden lepeltjes!

Theorie en achtergrondinformatie

 • Je voorraadkast: hoe opzetten, wat en hoeveel
 • Basisingredienten om te bewaren en gezonde smaak te geven
 • Tips om je keuken te (her)organiseren
 • Geen koele kelder? Geen nood: graag er een in je yuin!
 • Snijtechnieken: een bron van creativiteit en presentatie
 • Gezonde fermentatieproducten
 • Gezonde bewaarmethodes
 • Voedesel goed verteerbaaar maken: hoe doe je dat

      

Cadeautje geven of iemand inspireren?

Kosten: 35 euro per les, incl. thee en maaltijd
Per reeks: 90 euro voor reeks van 3 lessen . De 2 feestlessen kosten 35 euro of 60 euro voor 2 lessen

Geef een reeks cadeau aan een nieuweling en krijg 20 euro korting op jou les(sen).
Kom een eten: een volledige maaltijd incl drank (thee, water of granenkoffie): 15 euro pp
Tijdstip: dinsdagavond van 19.30-22.00 u
Locatie: Eco-lescentrum, Oude baan 104 te Westmalle
Leraar: Mieke Vervecken-Pieters

Alle lessen zijn inclusief maaltijd (of breng eventueel je lunchbox mee) en thee.

Inschrijven: vooraf inschrijven per mail info@denatuurlijkekookschool.be of telefonisch 03/307 17 02 is noodzakelijk, tot volzet en ten laatste 4 dagen voor de cursus begint.
Voorschot: 10 euro
voor België: rekening 789-5227885-88 van I.S.S., Oude baan 104, 2390 Westmalle
voor Nederland: RABO-bank Reusel rekening NL32RABO0143 4571 44 van I.S.S., Jan Vervecken
Internationaal IBAN: BE56 7895 2278 8588 BIC: GKCCBEBB
met vermelding van ‘Koken met de Chef’ + datum
Volledige betaling ten laatste bij aanvang van de eerste les