lenterol-en-sushi   nabemono-aan-tafel

Kooklessen op dinsdagavond, iedereen welkom

Méér dan koken alleen

Je leert basisingrediënten kennen, en hoe balans maken en lekker koken.
Aandacht voor snelle gerechten en verfijnde presentatie.  Werken met verse én seizoensproducten.  Win tijd door organisatie.
Naast recepten krijg je uitleg over ‘wat we echt nodig hebben’, het effect van industrievoedsel op onze fysieke en mentale gezondheid, hoe stap voor stap het ‘huiskoken’ organiseren zonder uren in je keuken te staan.

Geniet van een overheerlijke maaltijd of breng je meeneemlunchbox mee …

sushi-chinese-kool

Reeks 1  – februari

14 februari

Valentijnsmenu.  Laat je verassen met een ‘roze’soep met haverroom, boekweit met carnelonirijst (in hartjes gevormd), een pittige wokschotel, gevulde courgettes, c ourgettespagetti met saus, salade met kastanjes, hazelnoten en gemarineerde groenten, frambozentaart en echte ‘bounties’ : coco’s en chocolade ‘zonder suiker’

21 februari

‘In de oven’ hartig en zoet. Moussaka, gevulde papillotjes veggie of met vis, gierst met zoete gierst in de oven met rode ui en een veggie bechamelsausje,  gegrilde couscous met wortel en peterseliewortel, tarte tatin en muffins….met gember en kaneethee

28 februari

Stoofpotjes, met al een vleugje ‘lente’  We maken allerlei variaties op onze klassieke stoofschotels. Aburage tofu (gefrituurde tofu), mosterd, witte miso,  fu, lentekruiden: vandaag leer je hoe een verfijnd smaakpalet neer te zetten. Een couscousgebakje (al dan niet glutenvrij) met een sinaas/chololade /munt toets.

Reeks 2 – maart

14maart

’Breng wat nieuws in je menu’s’: Veggie, gevulde aardappel met rooktofu of makreel, boekweitsalade, 2-kleurenmousse van pompoen en broccoli met sesam, sushi groentenrol met nori en gemarineerde radijsjes, lentesalade met geroosterde cashewnootjes, gegrilde jonge worteltjes met dressing van tuinkruiden.

21 maart

‘Kom tot rust!’  Gomoko rijst: een éénpasgerecht (kan je maken voor voor 2 dagen).  HOTO spagettischotel met udon, puree van bloemkool met rode ajuin en lentekruiden. geperste jonge kool of spitskool met zure appel en kombu. Aramebroodjes en appelkuzucreme met notencrunch.

28 maart  

‘Lentekoken’ : zuiverende gerechten. Heldere boullion met maitake of met shiitake. Daikon met witte miso en citroensap.  Geroosterde rijst met lotuszaden. Mousse van brandnetel. Geblancheerde lentegroenten met tofudressing, gestoomde tempeh met zuurkool en gemarineerde bosui, daikon/sesame salade en een zoete afsluiter

 

Cadeautje geven of iemand inspireren?

Kosten: 35 euro per les, incl. thee en maaltijd
Per reeks: 90 euro voor reeks van 3 lessen 

Geef een reeks cadeau aan een nieuweling en krijg 20 euro korting op jou les(sen).
Kom een eten: een volledige maaltijd incl drank (thee, water of granenkoffie): 15 euro pp
Tijdstip: dinsdagavond van 19.30-22.00 u
Locatie: Eco-lescentrum, Oude baan 104 te Westmalle
Leraar: Mieke Vervecken-Pieters

Alle lessen zijn inclusief maaltijd (of breng eventueel je lunchbox mee) en thee.

Inschrijven: vooraf inschrijven per mail info@denatuurlijkekookschool.be of telefonisch 03/307 17 02 is noodzakelijk, tot volzet en ten laatste 4 dagen voor de cursus begint.
Voorschot: 10 euro
voor België: rekening 789-5227885-88 van I.S.S., Oude baan 104, 2390 Westmalle
voor Nederland: RABO-bank Reusel rekening NL32RABO0143 4571 44 van I.S.S., Jan Vervecken
Internationaal IBAN: BE56 7895 2278 8588 BIC: GKCCBEBB
met vermelding van ‘Koken met de Chef’ + datum
Volledige betaling ten laatste bij aanvang van de eerste les