Reeks 4

Les 1: 25 april: Kruiden en ander lekkers, een volledig menu… Geef meer smaak en variatie aan je gerechten. We gebruiken de verse kruiden uit onze tuin en gedroogde kruiden zoals gember, kardemom, geelwortel e.a. We maken een volledig menu van soep tot dessert

Les 2 : 2 mei: Wokken, de echte Chinese stijl. Maak snel een knapperige maaltijd. 4 verschillende wokgerechten en 3 soorten salades met dressing. Zorg voor boeiende samenstelling met groenten, noten, zaden,zeegroenten tofu en fruit

Les 3: 9 mei: ‘’Chiao Bella’ : Italiaanse gerechten Niets is zo heerlijk als de geur en smaak van de zomerse Italiaanse keuken: minestronesoep, polenta met erwtjes of polenta met gemarineerde rode paprika, risotto à la Milanese, pizza met vis of veggie, Siciliaanse rijstkroketjes en een alternatief voor tiramisu, zonder vet!, zonder suiker

      

Reeks 5

Les 1: 30 mei: Lekkers voor moeilijke eters. Willen je kinderen geen groeten eten? Of is je partner  een verstokte vleeseter?  We maken lekkere soepen, een veggy moussaka en nog meer lekkers. We bakken koekjes en genieten van gevulde verse abrikozen in den oven  Je mag altijd een idee aanbrengen dat we dan gezond en lekker zullen vertalen (graag voor 24 mei aanbrengen)

Les 2 : 6 juni: Zomers koken met Arabische tinten. Wat dacht je van Fatoush, el Za atar en kruidige couscous? Rice Byriani ( de Oosterse variant van risotto), gevulde tomaatjes en pittige muntsaus . Een pittige stoofschotel en een romige pudding van griesmeel, rozenwater en cardamon.

Les 3: 13 juni Zomers feestbuffet…… Wij bereiden 10 gerechten voor jou, waaronder  sushi, tempura, gevulde courgette…. En  strachiatelli ijs zonder zuivel noch suiker! We starten met koken in de namiddag, kom meekoken vanaf 18.00. je kan gasten meebrengen vanaf 19.30, waarna we op het terras aanschuiven voor een héérlijke feesttafel. Achteraf krijg je de recepten mee

Kooklessen op dinsdagavond, iedereen welkom

Méér dan koken alleen

Je leert basisingrediënten kennen, en hoe balans maken en lekker koken.
Aandacht voor snelle gerechten en verfijnde presentatie.  Werken met verse én seizoensproducten.  Win tijd door organisatie.
Naast recepten krijg je uitleg over ‘wat we echt nodig hebben’, het effect van industrievoedsel op onze fysieke en mentale gezondheid, hoe stap voor stap het ‘huiskoken’ organiseren zonder uren in je keuken te staan.

Geniet van een overheerlijke maaltijd of breng je meeneemlunchbox mee …

 

Reeks 4

Les 1: 25 april: Kruiden en ander lekkers, een volledig menu… Geef meer smaak en variatie aan je gerechten. We gebruiken de verse kruiden uit onze tuin en gedroogde kruiden zoals gember, kardemom, geelwortel e.a. We maken een volledig menu van soep tot dessert

Les 2 : 2 mei: Wokken, de echte Chinese stijl. Maak snel een knapperige maaltijd. 4 verschillende wokgerechten en 3 soorten salades met dressing. Zorg voor boeiende samenstelling met groenten, noten, zaden,zeegroenten tofu en fruit

Les 3: 9 mei: Chiao Bella’ : Italiaanse gerechten Niets is zo heerlijk als de geur en smaak van de zomerse Italiaanse keuken: minestronesoep, polenta met erwtjes of polenta met gemarineerde rode paprika, risotto à la Milanese, pizza met vis of veggie, Siciliaanse rijstkroketjes en een alternatief voor tiramisu, zonder vet!, zonder suiker

Reeks 5

Les 1: 30 mei: Lekkers voor moeilijke eters. Willen je kinderen geen groeten eten? Of is je partner  een verstokte vleeseter?  We maken lekkere soepen, een veggy moussaka en nog meer lekkers. We bakken koekjes en genieten van gevulde verse abrikozen in den oven  Je mag altijd een idee aanbrengen dat we dan gezond en lekker zullen vertalen (graag voor 24 mei aanbrengen)

Les 2 : 6 juni: Zomers koken met Arabische tinten. Wat dacht je van Fatoush, el Za atar en kruidige couscous? Rice Byriani ( de Oosterse variant van risotto), gevulde tomaatjes en pittige muntsaus . Een pittige stoofschotel en een romige pudding van griesmeel, rozenwater en cardamon.

Les 3: 13 juni Zomers feestbuffet…… Wij bereiden 10 gerechten voor jou, waaronder  sushi, tempura, gevulde courgette…. En  strachiatelli ijs zonder zuivel noch suiker! We starten met koken in de namiddag, kom meekoken vanaf 18.00. Je kan gasten uitnodigen vanaf 19.30, waarna we op het terras aanschuiven voor een héérlijke feesttafel. Achteraf krijg je de recepten mee.

 

Cadeautje geven of iemand inspireren?

Kosten: 35 euro per les, incl. thee en maaltijd
Per reeks: 90 euro voor reeks van 3 lessen 

Geef een reeks cadeau aan een nieuweling en krijg 20 euro korting op jou les(sen).
Kom een eten: een volledige maaltijd incl drank (thee, water of granenkoffie): 15 euro pp
Tijdstip: dinsdagavond van 19.30-22.00 u (behalve de Feestles: zie boven)
Locatie: Eco-lescentrum, Oude baan 104 te Westmalle
Leraar: Mieke Vervecken-Pieters

Alle lessen zijn inclusief maaltijd (of breng eventueel je lunchbox mee) en thee.

Inschrijven: vooraf inschrijven per mail info@denatuurlijkekookschool.be of telefonisch 03/307 17 02 is noodzakelijk, tot volzet en ten laatste 4 dagen voor de cursus begint.
Voorschot: 10 euro
voor België: rekening 789-5227885-88 van I.S.S., Oude baan 104, 2390 Westmalle
voor Nederland: RABO-bank Reusel rekening NL32RABO0143 4571 44 van I.S.S., Jan Vervecken
Internationaal IBAN: BE56 7895 2278 8588 BIC: GKCCBEBB
met vermelding van ‘Koken met de Chef’ + datum
Volledige betaling ten laatste bij aanvang van de eerste les