Opleiding tot natuurvoedingskok en chef training
Na het volgen van ‘Koken met de vijf transformaties niveau I en II’ kan je een traject afleggen waarbij je specifieke praktijkervaring opdoet in de grootkeuken. In het theoretische gedeelte leer je het volgende:
Theorie
• menu’s aanpassen voor specifieke groepen;
• menu’s samenstellen naargelang de grootte van de groep, en volgens de seizoenen;
• kennis van de verschillende wereldkeukens;
• hoe je bestellingen te organiseren;
• hoe voedsel voor te bereiden en te bewaren;
• inventarisbeheer;
• mise en place: het creatief presenteren van gerechten;
• inzicht in de kostenstructuur;
• sociale en communicatieve vaardigheden;
• hygiëne en bedrijfsregels.
Lessen: 5 studiedagen, info op het secretariaat.
Aantal lesuren: 30 uren en 20 uren homestudy
Kosten: 950 euro
Praktijk: Stage van 4 keer 2 weken in binnen- én buitenland.
Kosten: 8 weken begeleiding: 400 euro + verplaatsingskosten.
Diploma: na het afleggen van een theoretisch examen en een praktische proef: kosten: 90 euro.