De Natuurlijke Kookschool biedt verschillende jaaropleidingen.

Misschien wil je beter kunnen koken voor jezelf en gezin?

Of je wil meer inzicht krijgen in de energie van voeding en meer balans op je bord maken?

Of je wil anderen inspireren en op weg helpen naar een gezonder en meer evenwichtig leven?

In onze zoektocht naar  gezond en natuurlijk koken hebben we volgende bestudeerd: de westerse dieetleer, de voedingsgewoontes van vele natuurvolkeren, de oosterse voedingsleer, macrobiotiek, vegetarisme en veganisme, de ayurvedische voedingsleer e.a. Onze 40-jarige ervaring is gestoeld op voortdurende studie en ervaring.

Cyclus I legt de basis van je kennis en inzicht in voeding volgens de vijf transformaties

In dit eerste jaar leer je de verschillende kookstijlen toepassen volgens de seizoenen. Je leert de voedingswaarde van de gerechten kennen alsook de basis van medicinale bereidingen. Je leert koken, aangepast aan je eigen behoeften en die van jouw huisgenoten. Je ontwikkelt je eigen ideeën rond voeding, eerder dan dat je een ‘dieetleer’ volgt. Je leert menu’s plannen en voedsel begrijpen volgens de vijf transformaties.

Studieprogramma
De opleiding ‘Koken met de vijf transformaties’ bestaat uit vier niveaus die elk over één jaar lopen.

Klik verder voor meer details:
• Niveau I: Basis ‘Koken met de vijf transformaties’
• Niveau II: Verdieping ‘Koken met de vijf transformaties’
• Niveau III: Gezondheidscoach
• Niveau IV: Natuurvoedingskok