Koken niveau I, weekend 5

Gedurende een heel jaar, doorheen alle seizoenen, volg je lessen in het bereiden van gezonde, verantwoorde, smaakvolle gerechten en maaltijden. Je maakt niet alleen kennis met nieuwe recepten, je bestudeert ook het energetische karakter van voedsel. We leren jou een 15-tal kookstijlen aan, telkens aangepast aan het seizoen. Zo zie je de smaak, geur, kleur en invloed van voedsel veranderen naargelang het effect dat je wilt bereiken.

Weekend 5 :  1-2 april 2017
• Lente-koken: verschillende granen- en groentegerechten, lichte kookstijlen: stomen, snel sauteren, lichte pickles…
• Koken voor de verschillende leden van het gezin.
• Lunchboxen: wat neem je mee naar je werk? Lunchboxen voor kinderen, kinderfeestjes.
• Diagnose en zelfdiagnose, bespreking van de verschillende stelsels en hun werking (spijsvertering-, zenuw- en circulatiestelsel en hun correlaties met het gelaat en de lichaamsdelen).
• Vrienden op bezoek: hoe voor hen koken, samenstellen van een maaltijd.
• De heerlijkste taarten en gebak.
• De medicinale werking van shiitake, lotus en kuzu.
• Huiswerk: problemen van onze maatschappij: nieuwe ziektes (M.E., aids, opgang van virussen en bacteriën), problemen rond verslavingen (alcohol, drugs), bespreken van krantenartikelen.

Meer weten? Alle info hier.