Herfststoofpot met pompoen, koolrabi, peer en gember

De herfst kondigt het seizoen van de heerlijke oogst aan: zachte en krachtige stoofpotten met herfstsalades zijn dan erg in trek. Deze herfststoofpot is een variant van de klassieke ’nishime’. Nishime betekent ‘waterloos koken’, eigenlijk ook een soort van ordelijke stoofpot waarin de mineralen uit de kombu de smaken van de verschillende ingrediënten versterken.

 

Ingrediënten:

  • 6 stukken stevige pompoen (liefst kabocha of Hokkaido)
  • 2 koolrabi, doormidden gesneden en dan in ½ cm stukken
  • 2 peren, geschild, in 4 gesneden, klokhuis eruit
  • 1 El vers gembersap
  • ½ El witte miso
  • 3 cm kombu
  • zware gietijzeren pot
  • water
  • garnering: 2 El bosui, fijn gesneden

Hoe maken?

  • onderaan de pot leg je de komt en voeg 1 tot 1 ½ cm water toe
  • schik hierboven de pompoen, dan de koolrabi en dan de peer
  • overgiet met gembersap en verdeel de miso in toetjes erboven
  • breng aan de kook, en dan op een heel zacht vuurtje 20 min later garen
  • omroeren en garneren
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *