Recept: gevulde courgettes met gekarameliseerde tempeh

courgette

Voor 4 personen

Tijd: 15 minuten, en in de oven: 20 minuten op 180 °C

Ingrediënten:

* 1 courgette, doorgesneden en uitgehold
* 12 bosschampignons, in dunne plakjes gesneden .
*  1 el geroosterde sesamolie
* 8 el gekarameliseerde tempehstukjes ( zie recept hieronder)
* shoju

Bereiding:
– sauteer de champignons in de olie en breng op smaak met shoju
– vul de courgette: eerst met de gesauteerde champignons, dan met de tempeh
– doe in een ovenschaal en bak 15 ‘, tot gaar

Hoe maak je gekarameliseerde tempeh?
– je snijdt de tempeh in reepjes en bakt deze in olie. Breng op smaak, eerst met mirin. Vuur uit en dan shoju toevoegen. Goed blijven roeren..

Extra smaak, zeker voor vleeseters: gebruik gerookte tempeh…

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *