Recept: gevulde courgettes met gekarameliseerde tempeh
Voor 4 personen
Tijd: 15 minuten, en in de oven: 20 minuten op 180 °C
Ingrediënten:
* 1 courgette, doorgesneden en uitgehold
* 12 bosschampignons, in dunne plakjes gesneden .
* 1 el geroosterde sesamolie
* 8 el gekarameliseerde tempehstukjes ( zie recept hieronder)
* shoju
Bereiding:
– sauteer de champignons in de olie en breng op smaak met shoju
– vul de courgette: eerst met de gesauteerde champignons, dan met de tempeh
– doe in een ovenschaal en bak 15 ‘, tot gaar
Hoe maak je gekarameliseerde tempeh?
– je snijdt de tempeh in reepjes en bakt deze in olie. Breng op smaak, eerst met mirin. Vuur uit en dan shoju toevoegen. Goed blijven roeren..
Extra smaak, zeker voor vleeseters: gebruik gerookte tempeh…
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!