Recept: geperste salade van rode biet met gemarineerde wortel, koriander en munt

In ons erg druk leven hebben we de neiging om erg te ‘veryangen’. Dat geeft dikwijls veel stress. Een dagelijkse salade, aangepast aan het seizoen kan dan soelaas brengen. Bovendien is dit erg snel klaar.

salade

Ingrediënten:

  • 2 rode biet, al gekookt (kan je bio en vacuüm verpakt vinden in de natuurwinkel), gesneden in
  • blokjes van ½ cm
  • wortels in hele dunne slierten gesneden en 1 dag gemarineerd in puur gember pikkelsap
  • 2 El verse koriander, grof gehakt
  • 1 El verse munt, erg fijn gehakt
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • ½ kl umebosipasta
  • sap van 1 appelsien
  • 1 kl shoju

Hoe maken?

  • In een slakom meng je: het sinaasappelsap, shoju en de rode biet
  • laat 15 min marineren en voeg dan de wortel toe en een beetje gember pikkelsap
  • in een mortier (liefst suribachi) meng je erg goed de munt, koriander, knoflook en de umebosipasta
  • net voor het opdienen meng je alles

Noot: ‘veryangen’ betekent hier: samentrekken……

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *