Fritata met kikkererwtenmeel

FRITATA        Dank aan Joyce E. Parren van www.zinvollevoeding.nl voor dit lekkere recept

Soms ook zin in een stevige groenteomelet…maar dan zonder zuivel?

Ingrediënten:

*1 el olijfolie

*1 ui, in stukjes gesneden

*1 teentje knoflook, fijngehakt

*1 cm gember, gepeld en fijngehakt

*1 grote courgette, in halve maantjes gesneden of 1 prei (wit en groen in stukjes van 1 cm gesneden en kort geblancheerd

*350 gr zijdentofu

*1 el olijfolie

*80 ml rijst- of amandelmelk

*1/4 kl geelwortelpoeder

*wat versgemalen peper

*120 gr kikkererwtenmeel

*1 el arrowroot of maïzena

*zeezout

*verse peterselie, fijngehakt

Bereiding: verwarm de olijfolie en sauteer de ui en de knoflook (5′) tot deze zacht zijn. Voeg dan de gember toe en blijf roeren. Blancheer ondertussen kort de prei en voeg toe. Als je courgette gebruikt doe je deze rauw erbij en laat even mee bakken. meng ondertussen in de blender: zijden tofu, zout, kikkererwtenmeel, arrowroot, rijstmelk, en als laatste de peterselie.

Verdeel de groeten over een dikke koekenpan en leg het beslag erover. Even door elkaar roeren. bakken in een voorverwarmde oven op 180 ° of in de pan: telkens 15 minuten aal elke zijde

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *