Snel-klaar couscousdessert

Een supersimpel dessertje waarop je eindeloos kan variëren.

Ingrediënten voor 4 personen:

– 1 ½ kop couscous
– 2 koppen appelsap
– 1 kop water
– wit zeezout
– 1 kop rozijnen
– 1 kop zure appels (vb. boskoop), in blokjes
van 1 cm gesneden
– kaneel
– 1 El amandelen, fijn gesneden en licht
geroosterd

Bereiding:

– Week de rozijnen samen met een snuifje zout, wat kaneel, het water en de appelsap (+/- 2 uur).
– Voeg de couscous toe en breng aan de kook.
– Voeg de appelblokjes toe en kook nog 2 min.
– Zet het vuur uit, doe het deksel erop en laat nog 5 min. wellen.
– Serveer: met een ijsschep of kommetje kan je mooie bolletjes vormen. Garneer met een sausje van rode vruchten, geroosterde amandelschilfers. Of verwarm wat chocolade (au bain marie) en overgiet het dessert.

Tip: kan zowel warm als koud worden gegeten.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *