okt
1
zo
Open deur @ De Natuurlijke Kookschool
okt 1 @ 2:00 pm – 6:00 pm

OPEN DEUR op zondag 1 oktober 2017

14.00 – 17.30: Doorlopend shiatsubehandelingen (15’) van

14.00: Thee, appel-citroenthee staat klaar. Bier, koffie, appelsap, enz kan je in de bar vinden.

15.00: Lezing met Jan Vervecken: De beste investering: Uw gezondheid, leuker dan je denkt!

16.00: Kookdemo met Mieke: Fermenteren kan je leren… de nieuwe hit in de keuken: naast zuurkool en bier fermenteren we salades met een aparte frisse smaak en goeie bacteriën voor gezonde darmen.

17.00: Demo: Maak je eigen ‘gezonde’ allergeenvrije waszeep: en dat voor weinig geld!

18.00: Dinerbuffet Je kan aanschuiven aan ons heerlijk buffet: slechts 15 euro pp., kind (-12j) : 8 euro. Hiervoor moet je reserveren voor 20 september aub.

okt
2
ma
Shiatsu info- en demonstratie-avond (gratis) @ De Internationale Shiatsuschool
okt 2 @ 8:00 pm – 9:30 pm

De kunst van het aanraken

Shiatsu betekent in het Japans ‘vingerdruk’. In deze oosterse massagetechniek werkt men namelijk met druk van de duim, en ervaren beoefenaars ook met druk van de handpalmen, duimen, ellebogen, knieën en voeten. Aanraken is de essentie van shiatsu: een ondersteunende hand in tijden van stress of pijn helpt altijd bij herstel.

Meer info >> klik hier.

okt
3
di
Kookles ‘La Douce France’ @ De Natuurlijke Kookschool
okt 3 @ 7:30 pm – 10:00 pm
okt
4
wo
Shiatsu oefenavond
okt 4 @ 7:30 pm – 10:00 pm
okt
7
za
Oosterse geneeskunst en medicinaal koken, weekend 1
okt 7 @ 9:30 am – okt 8 @ 4:30 pm
okt
9
ma
Start shiatsu cyclus I avondopleiding
okt 9 @ 7:30 pm – 10:30 pm
okt
10
di
Kookles: Spaanse keuken
okt 10 @ 7:30 pm – 10:00 pm

Kookles: Spaanse keuken

Paellia: del Monte e Mare, ook de vegan variant, FOODBALL: het befaamde restaurant in Barcelona heeft heerlijke kroketjes, we geven hun receptgeheimpjes, Salade met gefermenteerde groenten, en een pittige pimentsaus, churros, maar dan zonder al het vet en de suiker. En een suiker-zuiverlvrij dessertje met gekarameliseerde amabdelnootjes.

Meer info, klik hier

okt
11
wo
Do-in lessenreeks
okt 11 @ 7:30 pm – 9:15 pm
okt
12
do
Lezing: oosterse kijk op mens & maatschappij
okt 12 @ 7:30 pm – 9:30 pm
okt
18
wo
Do-in lessenreeks
okt 18 @ 7:30 pm – 9:15 pm
okt
19
do
Lezing: oosterse kijk op mens & maatschappij
okt 19 @ 7:30 pm – 9:30 pm
okt
24
di
Kookles: Italiaanse keuken
okt 24 @ 7:30 pm – 10:00 pm

De Italiaanse keuken

Een vegan minestrone, de Milanese risotto, pesto op verschillende wijze: met hazelnootjes, en met andere kruiden dan basilicum, Gestoomde groenten met groene erwtjessaus en munt, dulce’s: dadelpralientjes en een zuivelvrije pannacotta.

Meer info, klik hier

okt
25
wo
Do-in lessenreeks
okt 25 @ 7:30 pm – 9:15 pm
okt
26
do
Lezing: oosterse kijk op mens & maatschappij
okt 26 @ 7:30 pm – 9:30 pm
okt
27
vr
Start shiatsu cyclus II weekendopleiding @ De Internationale shiatsuschool
okt 27 @ 8:00 pm – okt 29 @ 5:00 pm
okt
28
za
Introductiedag kookopleiding
okt 28 @ 10:00 am – 5:00 pm

Tijdens de introductiedag kan je komen ‘proeven’ wat de opleiding jou te bieden heeft. De basisprincipes van energetische basiskennis, yin-yangfilosofie en de vijf transformaties komen aan bod. We stellen de basisingrediënten voor en leren een volwaardige maaltijd koken in 15 minuten.

Praktisch:

Van 10.00- 17.00 u

De Natuurlijke Kookschool, Oude Baan 104, 2390 Westmalle

Prijs: 65 euro, of gratis voor wie zich inschrijft voor de jaaropleiding.

Meer info, klik hier

 

nov
7
di
Kookles: fermenteren kan je leren
nov 7 @ 7:30 pm – 10:00 pm

5 soorten pikkelbereidingen

Hoe, waarom en hoe bewaren en presenteren. Verder een winterse maaltijdsoep om op krachten te komen en een gefermenteerd dessertje, dat je zal verbazen!

Meer info, klik hier

nov
8
wo
Shiatsu oefenavond
nov 8 @ 7:30 pm – 10:00 pm
nov
10
vr
Shiatsu cyclus III: structurele shiatsu met Elio Haring
nov 10 @ 7:30 pm – nov 14 @ 5:00 pm
nov
11
za
Start Shiatsu cyclus I weekendopleiding @ De Internationale Shiatsuschool
nov 11 – nov 12 hele dag

Meer inf, klik hier.

Oosterse geneeskunst en medicinaal koken, weekend 2
nov 11 @ 9:30 am – nov 12 @ 4:30 pm
nov
14
di
Kookles: maak je eigen natto en tempeh
nov 14 @ 7:30 pm – 10:00 pm

Maak je eigen natto en tempeh

Bereidingen met tempeh en natto voor herfst en winder: stoofpotje, gefrituurd en in een shiitake dasshi sausje, winterse misosoep. Een groentenlasagne met tempeh en witte saus.

Meer info, klik hier

nov
15
wo
Do-in lessenreeks
nov 15 @ 7:30 pm – 9:15 pm
nov
16
do
Lezing: oosterse kijk op mens & maatschappij
nov 16 @ 7:30 pm – 9:30 pm
nov
18
za
Koken niveau I – weekend 1
nov 18 @ 9:30 am – nov 19 @ 4:30 pm
nov
21
di
Kookles: maak je eigen amasake
nov 21 @ 7:30 pm – 10:00 pm

Maak je eigen amasake.

Lekker zoete bereidingen met amasake en andere gezonde zoetstoffen. Koekjes en puddingen om je lippen af te likken, appelstrudel. Glaceertechniek zonder suiker.

Meer info, klik hier

nov
22
wo
Do-in lessenreeks
nov 22 @ 7:30 pm – 9:15 pm
nov
23
do
Lezing: oosterse kijk op mens & maatschappij
nov 23 @ 7:30 pm – 9:30 pm
nov
29
wo
Do-in lessenreeks
nov 29 @ 7:30 pm – 9:15 pm
nov
30
do
Lezing: oosterse kijk op mens & maatschappij
nov 30 @ 7:30 pm – 9:30 pm